Jídlem můžete i svádět. Zapálená kuchařka Lenka Požárová prozrazuje jak

19. prosinec 2014

Lenka Požárová si včera pochutnávala na jehněčím na kávě. A protože kariéru finanční poradkyně už dávno pověsila na hřebík, připravuje se na poslední předvánoční trhy, vaří a píše kuchařky. O tom všem s ní v Hostu Radiožurnálu mluvila moderátorka Lucie Výborná.

A jak připomíná, jídlem můžete také svádět. „Musím jen vědět, co dotyčnému chutná a čím bych ho mohla oslnit,“ prozrazuje své typy s tím, že byla překvapená, že některé ženy ani netušily, jak jídlem svádět.

Čtěte také

Lenka Požárová je ve vaření poměrně sobecká, jak ostatně sama připouští. „Vařím podle toho, co mi chutná,“ potvrzuje. „Nikdy jsem nerozuměna vegetariánkám, které pro muže vaří maso. S jakou nechutí to asi musejí dělat,“ zamýšlí se. Sobectví v jídle je proto podle ní naprosto přirozené.


Jak upéct krůtu na kávě?
Krůtí prsa marinujte přes noc ve směsi jemně mleté kávy, římského kmínu, chilli, olivového oleje a soli. Upečte, nakrájejte na plátky a podávejte na salátu s celerovou remuládou.

Tato milovnice dobrého jídla a nadšená cestovatelka má na kontě 17 kuchařek a jeden román s názvem Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice. Přestalo ji bavit psaní kuchařek? „Nemyslím, ale měla jsem chuť se rozepsat,“ vysvětluje svůj postoj. „Jsem víc psavá než vařivá, tak jsem cítila potřebu něco napsat,“ dodává.

Proč nemá žádná oblíbená jídla? Co jí nechutná? A z jakého důvodu letos nepeče cukroví a vypouští Vánoce? I to jste mohli slyšet mezi 10. a 11. hodinou.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio