Jiří Bartoška: Festival je jako sněhová koule

29. červen 2013

Rád prý vstává „přirozenou cestou“. Byť nenávidí budíky, tentokrát, kvůli posluchačům Radiožurnálu, udělal výjimku, nařídil budík a přesně v 10 hodin usedl v našem mobilním studiu v Karlových Varech. Ředitel karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška byl celou hodinu hostem Lucie Výborné. A důvod? MFF právě začal!

„Když festival začne, dávám od všeho ruce pryč,“ říká Jiří Bartoška v úvodu rozhovoru. „Festival, to je totiž sněhová koule, která se řítí z kopce – a záleží na tom, zda jsme předchozí rok dobře pracovali a kouli připravili dobrou cestu. V tuto chvíli už však nikdo nic nezastaví.“

MFF Karlovy Vary, to už tradičně nejsou jen kvalitní filmy, ale i slavná herecká jména. Letos to jsou například režisér a trojnásobný držitel Oscara Oliver Stone nebo slavný americký herec John Travolta. Právě druhý zmiňovaný si včera, když přebíral ocenění, získal srdce asi všech lidí.

Čtěte také

„Patří to k profesi,“ říká Jiří Bartoška o schopnosti herce naklonit si fanoušky – i když, jak okamžitě dodává, rozhodně nejde o nic jednoduchého!

Proč tuto nelehkou schopnost mají tak často právě američtí herci? Také o tom mluvil Jiří Bartoška s Lucií Výbornou. Padly však i další otázky. Kdykoliv si poslechněte celý rozhovor v našem audioarchívu.

Záznam celého rozhovoru s Jiřím Bartoškou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: mjp
Spustit audio