Jiří Macháček o filmu Wilsonov: Konečně hraji postavu, která není v milostném trojúhelníku

6. říjen 2015

Známý herec a zpěvák Jiří Macháček má prý to štěstí, že si může vybírat typy rolí, v nichž zatím neměl šanci se objevit. Ta nejnovější se váže k novému komediálnímu filmu Wilsonov.

„Je to něco jiného než vztahový film,“ neskrývá své potěšení nad filmem, který 1. října vstoupil do kin, Jiří Macháček v rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou.

Snímek podle svých slov vítá. „Mám štěstí, že si můžu vybrat něco, co jsem ještě nedělal,“ konstatuje a současně dodává: „Konečně hraji postavu, která není v žádném milostném trojúhelníku.“

Komediální kriminálka Wilsonov je také karikaturou. „Záleží na vkusu diváka a režiséra,“ popisuje Jiří Macháček rozdíl mezi karikaturou a trapasem a dodává: „Pro někoho může být jedna věc legrace, pro jiného trapas.“

Ve filmu Wilsonov se objeví akční scény a rvačky. „Jsou tam scény, ve kterých jsem byl zastupován člověkem k tomu stvořeným,“ přiznává Jiří Macháček. Sám se však toho musel hodně naučit, například zacházet s koltem, řídit malou paroloď nebo si zapamatovat slova americké hymny.

Čtěte také

Zajímá vás víc? Audio záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio