Když se z koníčku stane povolání. Novinář Jan Čejchan žije s motocykly

26. srpen 2015

Sběratelství je fenomén, který postihuje především muže, dovoluje si tvrdit publicista Jan Čejchan, který se řadí mezi motocyklové fanoušky a také nadšené sběratele těchto strojů.

Host středečního vysílání Radiožurnálu je novinář a vede časopis Motoxpress, jehož redakce sídlí ve stejném domě jako dílna. Všechno to totiž začalo láskou k motocyklům a sběratelstvím.

„Chlap se vždycky chce něčím prezentovat, snažit se v tom vyniknou a mít zvláštnosti,“ přibližuje Jan Čejchan, kterého motorky fascinovaly už od dětství.

„Tehdy jsem obdivoval motocykly. Když jsem byl na střední škole, moji spolužáci měli mopedy, ale v naší rodině na to nebyly peníze ani chuť mi motorku pořídit,“ přibližuje v rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou. A tak si na první motocykl musel počkat. „Jezdil jsem na kole jako blázen,“ vzpomíná ještě na dětství a období dospívání.

Čtěte také

Mnozí z nás by řekli, že území Česka má za sebou velmi bohatou motocyklovou minulost. Stačí vyjmenovat značky jako Laurin & Klement nebo Jawa. Proč tedy Česko dnes není motocyklovou velmocí?

Jan Čejchan, novinář

„To je otázka, kterou probíráme mezi nadšenci u piva,“ odpovídá Jan Čejchan a pokračuje otázkou: „Jak je možné, že existuje značka Jawa, když zaniklo tolik firem ze 70. a 80. let s mnohem širším výrobním programem?“

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio