Ladislav Angelovič z The Tap Tap: Řiditel autobusu je populární asi proto, že toho svého naštvaného autobusáka potkal v životě každý

3. prosinec 2016

Šéf kapely The Tap Tap Šimon Ornest a zakládající člen a mluvčí Ladislav Angelovič se poznali v Jedličkově ústavu. Před osmnácti lety tam nastoupil tehdy čerstvý středoškolák Ladislav a Šimon Ornest jako vychovatel vymyslel hudební kroužek. Od té doby se to slovy obou hostů vymklo z rukou a kapela The Tap Tap, která je letos plnoletá, slaví úspěchy.

Jednou z nejznámějších písní skupiny je Řiditel autobusu, který na Youtube dosáhl už téměř šesti milionů zhlédnutí, a skutečně zlidověl. „Ukázalo se, že lidi to berou a že tomu rozumí – asi toho svého naštvaného autobusáka potkal někdy v životě každý,“ vysvětluje si úspěch písně Ladislav Angelovič.

Ten si také myslí, že se zlepšuje chování a jednání s lidmi s handicapem. Podle Šimona Ornesta jsou občasné rozpaky obousměrné a lidé z The Tap Tap se je snaží překonávat černým humorem. Ladislav Angelovič si myslí, že to je logické – život je sám o sobě dost těžký a lidé, kteří se smějí černému humoru, se nelitují.

Věděli jste, že některé písně skupiny The Tap Tap napsal místopředseda vlády Pavel Bělobrádek?

Hudba kapely The Tap Tap má úspěch, ale jak připomíná Ladislav Angelovič, není to vždy jednoduché: „Za každým úspěchem je spousta práce, tu musíte pokaždé odvést. Samo se to neudělá – nikde na světě, natož v České republice.“

Skupině The Tap Tap vychází nové album Noha na kolejích. Oba hosté zvou všechny fanoušky na své koncerty – nejbližší Mikulášská se bude konat 6. prosince ve Foru Karlín a zazní na ní i písně z nového alba. Mikulášskou podpořila také eurokomisařka Věra Jourová, která se snaží prosadit směrnici o bezbariérovosti.

Podívejte se na videoklip k písni The Tap Tap – Řiditel autobusu:

„Kompletní bezbariérovost alespoň veřejných institucí je naprosto nutný základ pro integraci. Uděláme maximum pro to, abychom paní eurokomisařce pomohli. Chystáme společný velký koncert v Bruselu a myslím, že po tom koncertu se i země, které se tomu brání, bránit přestanou,“ doufá Šimon Ornest.

Proč plánuje kapela The Tap Tap koncerty ve věznicích? Jaké je divadelní představení Nefňuka? A jak se jim spolupracuje s místopředsedou vlády Pavlem Bělobrádkem, který jim píše některé texty? Poslechněte si celý rozhovor s Ladislavem Angelovičem a Šimonem Ornestem z kapely The Tap Tap. Audio záznam všech rozhovorů si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autoři: pst , jpr
Spustit audio