Lenka Vlasáková o filmu Nikdy nejsme sami: Dotkli jsme se reality, i když ji možná vidět nechceme

V očích dětí vidíte zranění duše – jsou opatrné a vděčné za projev jakékoliv přízně a důvěry, popisuje herečka Lenka Vlasáková své pocity z filmu Petra Václava Nikdy nejsme sami. Ve snímku, který si přivezl diváckou cenu z letošního Berlinale, hraje matku čtyř dětí.

Spolupráci s režisérem Petrem Václavem, se kterým pracovala už před lety na snímku Paralelní světy, si velmi pochvaluje. „Je to člověk, který vás dovede do různých extrémů, nechává si ozkoušet vaše hranice, které posouvá,“ vysvětluje v rozhovoru s moderátorkou Patricií Strouhalovou.

Existují hladivé filmy, které nám dělají radost, pak jsou ale také snímky, které reflektují realitu, kterou vidět nechceme. „Petr dává přednost tomu, že dělá reflexe doby, lidí, situací, ve kterých se pohybujeme,“ říká.

Své děti by ale na film zatím nevzala – chtěla by je ochránit před tím, aby ji viděly v roli týrané ženy. Pro herečku ale bylo na filmu nejvíce složité jezdění na motorce. Na té totiž musela předstírat, že jezdí od 15 let.

Za několik dní přijde také do kin komedie Tomáše Svobody Jak se zbavit nevěsty. Jaká je v tomto filmu poloha herečky Lenky Vlasákové? I to jste mohli slyšet v Hostu Radiožurnálu mezi 10. a 11. hodinou.

Audio záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio