Martina Formanová o knize Případ Pavlína: Jde z velké části o příběh rodičů světové modelky

31. říjen 2014

Po pěti knížkách a dvou scénářích vychází spisovatelce Martině Formanové další příběh, tentokrát o životě známě modelky Pavlíny Pořízkové a o jejích rodičích Anně a Jiřím. „Když mi začala Pavlína vyprávět o dětství a o zákulisí jejího osudu, byla jsem stržená. Při psaní jsem měla pocit, jako kdybych prožívala příběh s nimi,“ vypráví Martina Formanová o práci na knize Případ Pavlína.

„Fakta a okolnosti, že Pavlíniny rodiče po okupaci v roce 1968 emigrovali a snažili se Pavlínu dostat k sobě, jsou známá, snažila jsem se vše zpracovat románovou podobou,“ nastiňuje v rozhovoru s Patricí Strouhalovou. Přiznává také, že do určité míry měla podobné dětství jako Pavlína a hodně situací ji bylo důvěrně známých.

Čtěte také

A jaká je světoznámá modelka Pavlína Pořízková? „Umí si ze sebe dělat legraci. Nevím o druhé ženě, která by se živila krásou, a při tom na sobě nedělala žádné zásahy,“ vypráví. Dodává také zážitek ze společného focení se známou modelkou. „Vypadá senzačně, ale jak přijde na plac, tak pochopíte, když to někdo umí – naprosté dynamo,“ nastiňuje.

Co o knize Případ Pavlína říká manžel autorky – filmový režisér Miloš Forman? A natočí podle knihy film? „Máme tam krásné protagonisty – otec filmový herec, půvabná modelka a Pavlína, která se stane světovou modelkou, nabízí se to, ale uvidíme,“ usmívá se.

Natočí Miloš Forman podle knihy Příběh Pavlína film?

Proč Martina Formanová napsala knihu o světové modelce Pavlíně Pořízkové? Na čem pracuje nyní? A stýská se jí po Česku. I to jste se mohli dozvědět mezi 10. a 11. hodinou v Hostu Radiožurnálu.

autor: prh
Spustit audio