Martina Sáblíková, rychlobruslařka a patronka akce Daruj krev s Českým rozhlasem

25. duben 2012

Jestli jste se ve středu dopoledne rozhodli darovat krev, mohli jste v budově Českého rozhlasu potkat rychlobruslařku Martinou Sáblíkovou, která byla hostem Radiožurnálu. Otázky jí kladl moderátor Tomáš Pancíř i posluchači na Vinohradské 12.

„Krev bohužel darovat nemůžu,“ přiznala v úvodu rozhovoru Martina Sáblíková. Sezóna jí sice skončila, ale známá závodnice stále trénuje. „Mám teď dvoufázový trénink,“ dokládá. S odběry krve však má své zkušenosti, a to především kvůli dopingovým komisařům. „Během pěti let jsem podstoupila asi 98 dopingových kontrol. Berou nám až čtyři ampule krve,“ popisuje.

Uplynulou sezónu hodnotí pozitivně. „Jsem spokojená,“ zamýšlí se Martina Sáblíková a připomíná, že nedostatkem motivace rozhodně netrpí. „Blíží se různé závody, olympiáda,“ vypočítává. „Člověk by neměl přestat trénovat jen proto, že se mu daří. Soupeřky nespí,“ nastiňuje.

Jaké jsou vlastně vztahy mezi rychlobruslařkami? Podle Martiny Sáblíkové kamarádské. „Všechny chceme vyhrát, ale během tréninků občas jezdíme společně,“ vysvětluje. „Při tréninku panuje obvykle přátelské prostředí, ale v závodech jsme každá sama za sebe,“ dodává.

Martina Sáblíková podpořila akci Daruj krev s Českým rozhlasem

Tomáš Pancíř se během rozhovoru s Martinou Sáblíkovou spojil po linkách do Plzně se sportovní střelkyní Kateřinou Emmons, která se také rozhodla podpořit akci Daruj krev s Českým rozhlasem.

Odpovědi Martiny Sáblíkové na otázky posluchačů i krátký pozdrav od Kateřiny Emmons si můžete poslechnout v iRadiu.

Záznam celého rozhovoru s Martinou Sáblíkovou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio