Matěj Ruppert: Osobní asistentka George Michaela je naše fanynka

12. březen 2013

Kapela Monkey Business vydává nové album Happiness of Postmodern Age. V úterním vysílání Hosta Radiožurnálu ho představil zpěvák Matěj Ruppert. Jak se ohlíží za 13 lety koncertování s Monkey Business? A netrpí někdy ponorkovou nemocí? Také na to se ptala moderátorka Lucie Výborná.

I po tolika letech vystupování s Monkey Business nebere Matěj Ruppert zpěv jako práci. Přesto se může stát, že se během vystoupení něco nepovede. „V takové chvíli chci z pódia dolů,“ vysvětluje. „Víte, že neintonujete, zvukové podmínky jsou strašné a vás čeká ještě hodina koncertu,“ nastiňuje nejhorší zážitky z koncertů.

Na sedmé studiové desce zazní také hlas folkové zpěvačky Joan Baez. „Seznámili jsme se na oslavách výročí sametové revoluce. Vůbec nechápu, proč jsme od ní tehdy nechtěli kontakt,“ vypravuje Matěj Ruppert. Při dokončování desky se však rozhodli, že se na ni obrátí.

„Joan Baez nebyla první. Už jsme se zahraničními hudebníky spolupracovali a ani to nenarušilo náš rozpočet,“ zmiňuje. „Myslím, že zásadní není cena, ale to, jestli se jim projekt líbí a chtějí na něm spolupracovat,“ zamýšlí se.

Zpěvák a příležitostný herec Matěj Ruppert prý často trpí trémou

Jak se členům Monkey Business daří vyhýbat ponorkové nemoci? Proč se Matěj Ruppert považuje spíš za trémistu? A co ho nejvíc překvapilo, když se snažil kontaktovat George Michaela? Také to si můžete poslechnout v audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Matějem Ruppertem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio