Mé stáří je v pubertě a mládí na jipce, přiznává Bolek Polívka

7. listopad 2017

Šašek a valašský král, herec, mim a principál Bolek Polívka v současnosti točí osmidílnou sérii Černé vdovy v režii Radka Bajgara, se synem Vladimírem zase dělá představení Šašek a syn. Jak se mu mezi tím vším stárne?

Jako brněnský policista se Bolek Polívka vydává do Prahy vyšetřovat černé vdovy, kterými jsou Jitka Čvančarová, Jana Plodková a Lucia Siposová. „Vznikají situace, které by nevznikly, kdyby nebyl z Brna,“ směje se Polívka.

Brno je podle Polívky plné kavárniček, hospůdek, restaurací s podivnými názvy, je zbaveno turistů. „Je tam víc klidu a potkávají se lidi náhodou a náhoda neexistuje. Nikdo nejede do Brna náhodou a potká se s někým taky ne náhodou.“ V Polívkově mládí bylo podle jeho slov „žít Brno“ propojení básníků, herců, pokrývačů, sportovců a nedělili se do skupin.

Skutečnost není to, co vidíme v zrcadle. Ve svém zrcadle a v osvětlení, které jsme si nechali udělat v koupelně.

Bolek Polívka

Panebože, jenom abych neumřel v Brně

Bolek Polívka tvrdí, že jeho stáří je v pubertě. Co to znamená? „Že mé mládí je na jipce a stáří ještě nesvéprávné,“ vysvětluje Polívka.

Dodává, že se mu stárne dobře. „Jsem obklopený dětmi. Výbornými, krásnými, vtipnými dětmi. Talentovanými.“ Se svým synem Vladimírem spolupracují na představení Šašek a syn.

autor: lvb