Mel Gibson se vrací do Karlových Varů v pyžamu. Vystupuje ve festivalové znělce

4. červenec 2015

Ani jubilejnímu 50. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary nechybí znělka. Její hlavní postavou je tentokrát americký herec a režisér Mel Gibson, který filmový festival loni navštívil. Natáčení se slavným hercem popisuje reklamní režisér a autor znělky Martin Krejčí.

„Nejdříve jsem měl strach, že nic nevymyslím, pak se mi zdál sen, vzbudil jsem se a říkal si: To je nápad,“ popisuje v rozhovoru s moderátorem Janem Pokorným v mobilním studiu Radiožurnálu, které vyrostlo přímo v Karlových Varech.

Znělka vychází z myšlenky, že by si lidé měli sami ze sebe umět dělat legraci. Mela Gibsona, který ve znělce vystupuje v pyžamu, v noci překvapí zloději. „Pyžamo bylo veliké, chtěli jsme, aby vypadal trochu legračně, ale vzal to a byl v pohodě,“ vysvětluje.

Na znělkách, které točí pro filmový festival několik let, se střídá s kolegou z branže Ivanem Zachariášem. Kromě znělek pro festival pracuje na reklamách ve Spojených státech, kde také žije. „Dříve pracovali v reklamních agenturách lidé, kteří měli jasný názor. Dnes se stává, že zadavatel něco vymyslí, napíše, ale pak zjistíte, že se klienta bojí,“ popisuje situaci v reklamním odvětví.

Čtěte také

Nejsložitější reklamy jsou ty, které jsou pro více zemí. „V určitou chvíli si to lidé uvědomí, ale nechají vás, protože se sami neshodnou,“ nastiňuje. Celovečerní film sice ještě nenatočil, ale rád by se prý o to pokusil.

Letošní hvězdou festivalu je Richard Gere. Ten však zřejmě hlavní postavou ve znělce pro příští rok nebude. „Je to vždy malý zázrak, když se to povede. Ti lidé to dělají zadarmo. Vlivem atmosféry tu něco slíbí a kývnou,“ přibližuje Martin Krejčí.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio