Michal Malátný z Chinaski: Vstupenkou na zkoušku s kapelou byla láhev tvrdého alkoholu

23. říjen 2013

Kapela Chinaski oslaví 20 let existence. Jak se Michal Malátný, frontman této kapely, těší na velký narozeninový koncert, který se uskuteční 6. února 2014? A jak se za dvě dekády změnilo publikum? Také na to se ptala moderátorka Lucie Výborná mezi 10. a 11. hodinou.

Koncert k oslavě 20. výročí založení kapely Chinaski by měl být velkolepý. Jak však připomíná Michal Malátný, z velkého pódia vidí člověk minimum. „Proto mám rád menší koncerty,“ přiznává. Velkým koncertům je navíc třeba přizpůsobit také výrazové prostředky.

„Pódium bude tak obrovské, že jde na mě hrůza. Chtěli bychom stát co nejblíže lidem,“ popisuje a zároveň přiznává, že je trémista. „Mám trému před každým vystoupením. Budeme sice hodně zkoušet, ale přece jen jsem nervózní,“ popisuje.

Čtěte také

Pochybnosti provázely také jeho hudební začátky. „Chtěl jsem to zabalit,“ vzpomíná. Uvědomoval si totiž, že když člověk chce něčeho dosáhnout, musí tomu hodně obětovat. „Koncertovali jsme pětkrát šestkrát týdně. Říkal jsem si, jestli je to život, který chci žít,“ dodává.

Proč tvrdí, že má kraválu plné zuby? A víte, jakým kouzlem by rád zahájil narozeninový koncert? Dozvíte se to při poslechu audio záznamu rozhovoru.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio