Miroslav Bobek

16. únor 2011

Ve středečním Hostu Radiožurnálu se mluvilo o tygrech, lvech, ptácích, ale především o pražské zoologické zahradě. Moderátor Tomáš Pancíř si totiž povídal s ředitelem Zoo Praha Miroslavem Bobkem, který přiznal, že funkce v čele zoologické zahrady je naplněním snu, který si ani nedoufal snít.

Jak Miroslav Bobek potvrzuje, letošní rok začal z pohledu návštěvnosti velmi dobře. „Je to z velké míry dáno relativně pěkným počasím,“ domnívá se a uvádí, že během jednoho lednového víkendu navštívilo pražskou zoo 10 tisíc návštěvníků.

A ani v zimě nepřicházejí návštěvníci o výhled. „Jsou vidět téměř všechna podstatná zvířata,“ nastiňuje. Lidé si tak mohou prohlédnout například žirafy, orangutany, gorily, ale i zvířata, která jsou zazimovaná. „Některé druhy často vycházejí ven,“ vysvětluje Miroslav Bobek. Přiznává sice, že někdy kapacita zoo nedostačuje, ale dnů, kdy bývá zahrada přeplněná, není příliš.

„Zásadní je především vyřešení problémů s dopravou,“ domnívá se. Dopravní obslužnost považuje Miroslav Bobek za nepříliš komfortní. Další svůj úkol vidí v dostavbě nového pavilónu pro slony, který by měl být otevřen už v roce 2013, a plánovaného pavilónu pro velemloky.

Miroslav Bobek se domnívá, že kapacita zoo je zatím dostačující

Moderátor Tomáš Pancíř se Miroslava Bobka také ptal na cenu pořizovaných zvířat. Kolik stojí například slon a jak nákladná by byla jeho doprava do Česka? A jak si Zoo Praha připomene své 80. výročí? I odpovědi na tyto otázky si můžete poslechnout v audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Miroslavem Bobkem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio