Nejsem Libuše Šafránková, hraju podle sebe, říká Tereza Voříšková

7. červenec 2017

Říká se o ní, že je nejobsazovanější mladou českou herečkou, ona sama přitom tvrdí, že patří ke „ztracené generaci”. V rozhovoru s Janem Pokorným mluvila především o snímku Po strništi bos, v němž si zahrála roli, kterou v Obecné škole ztvárnila Libuše Šafránková.

„Honza Svěrák původně plánoval, že Libuše Šafránková roli namluví a já pak budu hrát podle ní. Tak jsem to ale dělat nechtěla. Jsem intuitivní herečka, pracuju s emocemi a myslím, že tento film je především o lásce maminky k jejímu chlapečkovi,” popisuje Tereza Voříšková.

Janu Svěrákovi se proto vzepřela. „Řekla jsem, že jestli chce Libušku, ať obsadí Libušku,” usmívá se mladá herečka. S Janem Svěrákem se nakonec domluvila na kompromisu: roli zahrála po svém a nechala si při tom dát několik jeho rad - a s výsledkem jsou prý spokojeni oba.

„S Honzou Svěrákem se výborně pracuje. Na place dovede udělat výbornou atmosféru,” pochvaluje si herečka.

S DiCapriem už hrát nechce

Poprvé se prý objevila před kamerou v klipu kapely Lucie Medvídek. Ovšem nešlo o jediné její tehdejší zkušenosti. „Jako dítě jsem pětkrát týdně chodila do folklorního souboru Valášek, projezdila jsem s ním svět po vystoupeních,” vzpomíná.


Film Po strništi bos je pro mě odměna, mám pocit, že mi Jan Svěrák dal dárek. Dnes točím mnohem míň než před 10 lety, v posledních dvou letech se svými rolemi spíš odměňuju.

Od svých 15 let šla z filmu do filmu, ze seriálu do seriálu. „Film Po strništi bos je pro mě odměna, mám pocit, že mi Jan Svěrák dal dárek. Dnes točím mnohem míň než před 10 lety, v posledních dvou letech se svými rolemi spíš odměňuju,” usmívá se.

A její další plány? Ty zatím prozradit nechce. Jak ovšem s úsměvem přiznává, ze svého mladického snu o natáčení s Leonardem DiCapriem prý už vyrostla.

Poslechněte si záznam celého rozhovoru: kliknutím na odkaz v tomto článku nebo v iRadiu.

autor: als
Spustit audio