Někteří politici snad vůbec nečetli volební program své strany, diví se Martin Veselovský

2. říjen 2013

„Politické strany si sice napsaly volební programy, ale – z mé zkušenosti – lidé, kteří chodí do debat, je buď nečetli, nebo jsou schopni se od nich ve vysílání rázně distancovat.“ I to v rozhovoru s Patricií Strouhalovou říká moderátor Martin Veselovský, když mluví o předvolebních speciálech, které moderuje na Radiožurnálu.

Pokud patříte k dlouholetým posluchačům Radiožurnálu, pak víte, že předvolební speciály Martina Veselovského nejsou v programovém schématu ničím novým. K jedné změně však letos přece jen došlo. Speciály už nejsou zaměřené regionálně, ale tematicky.

Jednotlivé díly vždy nabízejí významná celospolečenská témata, účastníky diskuse přitom nominují samotné kandidující strany. Ve vysílání i na webu v přímém videopřenosu jsme tak už vysílali speciály zaměřené na Evropskou unii, bezpečnost a kulturu a církevní restituce.

Čtěte také

Další speciál posluchače čeká už zítra, tentokrát bude tématem rasismus. Zajímá vás, jak se Martin Veselovský na vysílání připravuje a čeho všeho si u politiků musí během rozhovoru všímat? A ocitl se už někdy jako moderátor v úzkých?

Vše se dozvíte v záznamu celého rozhovoru. Můžete si ho poslechnout buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku, nebo v iRadiu.

autor: als
Spustit audio