Tréninky bolí víc než závody, přiznává čtvrtkař Pavel Maslák

29. srpen 2014

Atletické mistrovství Evropy v Curychu sledoval v teple domova, i když sezóna pro něj začínala jako z říše snů. Poté však přišly problémy se svaly. Jak si člověk natrhne sval? Ptala se čtvrtkaře Pavla Masláka moderátorka Lucie Výborná.

„Tělo nevydrží námahu, je přetížené a něco se stane,“ popisuje důvody svého zranění a připomíná, že běžně má až devět tréninků týdně. „Mezi závody se však někdy stihnou jen tři,“ přibližuje.

O 400metrové trati se říká, že jde o zvláštní disciplínu. „Je pravda, že když běžím pod 45 sekund, tak mě to bolí méně,“ uznává. Současně připomíná, že v takové situaci hraje velkou roli trénovanost, která je větší. „Člověk je odolnější,“ připouští.

Čtěte také

Na maratóny by si však netroufl. „Nejvíc jsem uběhl asi devět kilometrů,“ prozrazuje. Běželo se mu sice dobře, ale v závodech se raději bude držet oblíbených 400 metrů. „Bylo by fajn být v Curychu s ostatními a proběhnout se,“ vrací se k mistrovství Evropy, kterého se nemohl zúčastnit.

Jak trénuje rychlost? I to prozradil atlet Pavel Maslák

Má někdy trému? Jak vypadá nervózní atlet před závodem? A troufl by si někdy také na jiný sport? I to jste mohli slyšet po 10. hodině.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio