Petr Bende

15. prosinec 2010

Nejen sníh, který zasypal Česko, připomíná, že Vánoce jsou ne-li za dveřmi, tak aspoň na příjezdové cestě. Připomněl to i zpěvák Petr Bende, který ve středu posluchače pozval na svůj večerní koncert plný koled a jiných vánočních melodií.

Petr Bende & band, finalistka československé SuperStar Markéta Konvičková a Cimbálová muzika Grejcar – na ty se mohou těšit všichni, kdo dnes večer zamíří na vánoční koncert do pražského divadla Kalich. A těšit se vlastně mohou i ti ostatní. Záznam z koncertu totiž uslyší i 25. prosince po 20. hodině na vlnách Radiožurnálu.

„S kapelou zahrajeme naše vlastní písně, které budou trochu přepracované a upravené pro Cimbálovou muziku Grejcar. Zazní i koledy, k nimž přistupujeme trochu po svém. Objevuje se v nich jazz, funky i folk – pokud lidé přijdou na koncert nebo si ho poslechnou v rozhlase, myslím, že budou velmi překvapení,“ slibuje zpěvák v rozhovoru s Hankou Shánělovou.

Vedle například Anety Langerové patří Petr Bende k těm, které proslavila účast v pěvecké soutěži SuperStar. Za své účinkování v ní se prý Petr Bende rozhodně nestydí. „Naopak, na rozdíl od některých mých kolegů, kteří se k této své minulosti obracejí zády, já se k soutěži hrdě hlásím,“ tvrdí rozhodně. Navíc upozorňuje, že pouhý úspěch v SuperStar kariéru nezaručuje: „Důležité je, aby měl člověk nějakou vizi, za níž si půjde i po skončení soutěže.“

Proč vstup do SuperStar vlastně původně považoval především za zkoušku sebe sama? Proč je podle něj tak málo zpěváků, kteří vzešli ze SuperStar a na hudebním trhu skutečně uspěli? Existuje vánoční koleda, na niž by si pěvecky netroufl? Dají se české koledy nazpívat tak, aby se rocker nemusel stydět za to, že je rockerem? A proč se Petr Bende za rockera vlastně ani nepovažuje? I to se dozvíte v záznamu celého rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Petrem Bendem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: als
Spustit audio