Přemýšlím o nepřemýšlení. A to je špatně, uznává krasobruslař Michal Březina

Sport, to jsou vzestupy a pády. A v krasobruslení to platí dvojnásob, uvědomuje si v současnosti nejlepší český krasobruslař Michal Březina, který na evropském šampionátu v Bratislavě sahal na medaili, ale nakonec skončil desátý.

„V Bratislavě se to hodně nepovedlo,“ hodnotí krasobruslař během rozhovoru s moderátorem Štěpánem Pokorným. Po nepovedeném mistrovství Evropy se však zúčastnil exhibice, která mu zvedla náladu. „Chtěl bych poděkovat lidem, kteří mi děkovali za exhibici. Pomohli mi zvednout se,“ říká.

U závodní jízdy se podle jeho mínění nesmí přemýšlet. Tato rada zní sice jednoduše, ale čím je člověk starší, tím horší je její realizace. „Mladší člověk nepřemýšlí nad ničím, chce se hlavně ukázat starším závodníkům,“ popisuje. „Na ledě často musím přemýšlet o tom, abych nepřemýšlel. Přemýšlím dvakrát a to je špatně,“ uvažuje.

Michal Březina původně nesnil o krasobruslařské dráze. Jeho vzorem byl totiž slavný hokejista Jaromír Jágr. Otec ho tedy dal do kurzu bruslení, aby se naučil stát na ledě. U bruslení nakonec zůstal. „A už jsem v tom byl,“ připomíná si své začátky.

Audio záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio