Ukončení kariéry? To je zatím ve hvězdách, říká biatlonistka Gabriela Koukalová

26. duben 2017

Už zanedlouho odstartuje další ročník projektu Olympijský rok, ve kterém budou reportéři Radiožurnálu sledovat přípravu českých sportovců na olympijské hry v Pchjongčchangu. Jednou z medailových nadějí, na kterou se zaměří, bude i veleúspěšná biatlonistka Gabriela Koukalová. „Projekt už jsme spolu s reportérem Davidem Nyčem odstartovali. A netradičně,” směje se mistryně světa v rozhovoru s Janem Pokorným.

Na svém prvním společném natáčení se reportér David Nyč a biatlonistka Gabriela Koukalová rozhodli, že si půjdou zaběhat. „Ovšem podcenila jsem ho a neuvědomila si, jak na tom je fyzicky dobře. Už po půlhodině jsem ho musela prosit, aby zastavil, protože mi nestačil dech,” vzpomíná.

Rozhovor s udýchanou biatlonistkou na Radiožurnálu uslyšíte už zanedlouho. A nejen ten. Reportéři Radiožurnálu budou s Koukalovou natáčet po celých devět měsíců, které ještě do zahájení zimní olympiády zbývají. A máte se na co těšit.

Poslechněte si celý rozhovor s Gabrielou Koukalovou:

„Reportéra Davida Nyče znám už mnoho let, beru ho jako kamaráda, proto ho při natáčení pustím i tam, kam bych to jiným novinářům nedovolila,” slibuje biatlonistka.


Úspěchy Gabriely Koukalové
- celková vítězka Světového poháru v biatlonu 2015/16
- dvojnásobná stříbrná medailistka ze zimních olympijských her 2014
- mistryně světa ve sprintu
- a mnoho dalších

Olympiády se nemůžu dočkat

Zimní olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu začnou už 9. února 2018. A od dvojnásobné stříbrné medailistky z poslední olympiády všichni očekávají, že zazáří. „Když jsem nedávno byla Pchjongčchang navštívit, skutečně na mě dýchla olympijská atmosféra. Nemůžu se dočkat,” přiznává Gabriela Koukalová.

Přípravě na olympiádu teď podle svých slov věnuje naprosté maximum. „A co bude po další sezoně? To se uvidí,” neskrývá, že svou dlouhodobou sportovní budoucnost zatím neplánuje.

autor: als
Spustit audio