Na parketu je to jako na lovu. Muž, který umí tančit, má výhodu, tvrdí taneční mistr

29. listopad 2014

Sobotní host Radiožurnálu neprotančil celou noc, byť by to jeho profesi odpovídalo. Jakub Vavruška je totiž majitelem jedné z největších tanečních škol v Česku. Moderátorce Patricii Strouhalové přiznal, že rád zajde na vesnický ples: „Na vesnici se tančí s chutí, místní si dají panáka zelené a pak se rozparádí.“

Tancování je podle Jakuba Vavrušky atraktivní především pro ženy. Muž, který umí tančit, má podle něj vždy výhodu – vede ženu parketem, povídá si s ní, a tak snadno navazuje kontakty. „Můžete se sblížit lépe než u skleničky na baru,“ vysvětluje. Po těchto slovech vás asi nepřekvapí, že i on sám se se svou manželkou seznámil při tanci. „V tanečních by to mělo být jako na lovu,“ dodává.

Dámy jsou však podle něj lépe disponované k tanci a učí se rychleji. Proto mívají tendenci své partnery vést. „Někdy s chlapci smýkají, což jim zůstane do staršího věku,“ komentuje některé taneční zlozvyky.

Dalším problémem tanečních je zapomínání. „Když dva roky netančíte, je jasné, že toho spoustu zapomenete,“ soudí. Se zapomínáním mívají mladí problémy i během tanečních, které se konají zpravidla od konce září do poloviny března. Do tohoto období zasahuje vánoční pauza. „A ta nám dělá problémy,“ přiznává Jakub Vavruška.

Jak se vyvíjí hudba a oblečení do tanečních? Nosí se dnes ještě rukavičky? A co dělá studentům největší problém? I to jste mohli slyšet mezi 10. a 11. hodinou.

Čtěte také

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio