Chcete udělat radost dětem z dětských domovů? Klikněte na Darujte hračku a vyberte!

28. listopad 2014

„Loni touto dobou kolem 30 procent hraček nebo přání zbývalo ke splnění, letos jsme na tom obráceně,“ vyzývá k účasti na sbírce Darujte hračku s Českým rozhlasem Pavel Klempíř, autor projektu a ředitel občanského sdružení Tango Havlíčkův Brod. Jak vypadá organizace celé sbírky? A jakým způsobem přispět dětem z dětských domovů? To přiblížil v rozhovoru po lince z Brna s moderátorkou Lucií Výbornou.

Na webu Darujte hračku můžete v databázi rezervovat a vybírat něco, co udělá radost nejenom k Vánocům. „Je ale také možné nabídnout dárek, o který si děti nenapsaly,“ nastiňuje.

„Hračky k Vánocům patří, pak je tu ale okruh dětí, kteří potřebují něco ke studiu, nebo děti, kteří odcházejí z dětských domovů do samostatného života a potřebují třeba troubu, rychlovarnou konvici nebo talíře,“ nastiňuje s tím, že darovat hračku lze i starším klientům ze sociálních služeb.

Čtěte také

„Týden před štědrým dnem děti odjíždějí do dětských domovů, takže 12. prosince je posledním dnem, kdy je možné hračku donést do rozhlasu,“ vysvětluje. Dodává také, že vybírat a rezervovat přes aplikaci na webových stránkách lze do 10. prosince.

Z jakých dárků mívají děti největší radost?Jak funguje nová aplikace sbírky Darujte hračku? I to jste se mohi dozvědět v Hostu Radiožurnálu mezi 10. a 11. hodinou.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

Darovat hračku můžete v budově Českého rohlasu na Vinohradské do 12. prosince

Darovat hračku můžete do 12. prosince v budově Českého rozhlasu na Vinohradské
autor: prh
Spustit audio