Rodinné problémy, nemoc, svatba. Lyžařka Šárka Strachová se ohlíží za uplynulými roky svého života

22. květen 2015

Když v devět hodin dopoledne zazvonil v budově Českého rozhlasu jeden z mnoha telefonů, zvedla sluchátko známá lyžařka Šárka Strachová. Svým hlasem se spolu s mnoha herci, moderátory, umělci nebo sportovci zapojila do dobročinné akce Pomáhejte s námi Nepálu na obnovu dvou vesnic zničených zemětřesením.

Po 10. hodině přišla z velkého studia v přízemí budovy Českého rozhlasu do studia Radiožurnálu. „Volali lidé, kteří si chtěli popovídat a podělit se se svými zážitky. Třeba ti, kteří byli v Nepálu nebo odtud mají známé,“ přibližuje Šárka Strachová v rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou svou zkušenost s charitativní akcí.

Kdysi sice Šárku Strachovou hory lákaly a říkala si, že by mohla zdolat nějaký vrchol, ale s přibývajícím věkem ji touha po cestování spíš opouští, jak přiznává. A ani její manžel prý nepatří mezi velké cestovatele.

„Těšíme se na normální život, až budeme vyrážet na statek za Prahu,“ vysvětluje známá lyžařka, která se připravuje na další sezonu. „Mám sice čtyřměsíční pauzu od lyží, ale člověk se nestačí divit, jak čas rychle běží,“ dodává k tomu.

Čtěte také

Pomáhejte s námi Nepálu

Česká televize uvede na svém programu ČT Sport dokumentární film o Šárce Strachové s názvem Dvě minuty mého života. A jak ostatně sama přibližuje, nejde o životopisný dokument, ale spíš o snímek mapující několik let jejího života.


Je důležité převzít odpovědnost za svůj život. Je na nás, jakým směrem se vydáme. To, jestli budeme šťastní, závisí jen na nás. Řada lidí se trápí minulostí nebo budoucností. Nežijeme přítomností.

Za tu dobu podle svých slov prožila spoustu kotrmelců. „Jsem ráda za tu cestu, kterou jsem mohla ujít,“ uznává však závodnice. „Rodinné problémy, moje nemoc, zážitky jako svatba,“ vyjmenovává mezníky uplynulých let.

Audio záznam rozhovorů si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio