Simona Stašová

15. červenec 2011

V pátek si moderátorka Lucie Výborná povídala se známou herečkou Simonou Stašovou, kterou aktuálně můžeme vidět na jevišti Letních Shakespearovských slavností ve hře Veselé paničky windsorské. „Člověk alespoň neustrne,“ říká o svém působení.

Vyhovovalo jí i režisérské vedení Jiřího Menzela. „Chtěla jsem pracovat s oscarovým režisérem a stálo to za to,“ přiznává. Zároveň však dodává, že se se slavným režisérem také často hádala. „Nechala jsem se jím inspirovat, ale myslím, že jsem mu nakonec proklouzla mezi prsty,“ říká s úsměvem.

Spolu s ní vystupuje ve Veselých paničkách windsorských také Bolek Polívka. „Je to velký improvizátor. Někdy mám pocit, že je jako stromeček a my ostatní jsme na něm navěšení jako ozdoby,“ popisuje Simona Stašová.

Moderátorka Lucie Výborná se ptala také na Itálii, kterou má Simona Stašová velmi ráda. „Itálii beru jako svou druhou mateřskou zemi,“ potvrzuje. „Musím tam jet alespoň třikrát do roka, abych se nadechla.“ Činorodost a temperament prý má Simona Stašová v rodině, a tak se v Itálii cítí jako doma.

Herečka Simona Stašová účinkuje v rámci Letních Shakespearovských slavností ve hře Veselé paničky windsorské

Kromě divadla můžete Simonu Stašovou vidět i v kině, konkrétně ve filmu Muži v naději, v němž ztvárnila podle svých slov sympatickou tchýni. Jak se jí tato postava hrála? A jak vnímá herectví v průběhu svého života?

Záznam celého rozhovoru se Simonou Stašovou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.