Svoboda v práci není sci-fi, znělo v rozhovoru s Martinem Černohorským

3. září 2013

Těšíte se na každý nový pracovní den? Nebo si každé ráno před odchodem z domova nasazujete masku a striktně rozlišujete mezi svým pracovním a soukromým životem – prostě proto, abyste pracovní proces vůbec „přežili“? Pokud odpovídáte za b), pak se nechte inspirovat rozhovorem Lucie Výborné s Martinem Černohorským…

„Uznáte-li, že nemáte jednu tvář v soukromí a druhou v práci – protože v ní přece trávíte spoustu času – hodnoty se vám promění,“ vysvětluje v rozhovoru s Lucií Výbornou Martin Černohorský, jak vznikl jeho koncept „svobody v práci“.

Zkuste si nyní představit následující situaci: sami si určujete, kdy budete chodit do práce, v jakém oblečení, jaký dostanete plat, jaké odměny nebo kam se vaše firma přestěhuje. Zní vám to jako sci-fi? Tak vězte, že přesně tak to vypadá ve firmě Martina Černohorského, tedy ve společnosti, která má kolem sta zaměstnanců a více než stomiliónový roční obrat.

Nepředstavujte si však anarchii bez pravidel. Ta totiž existují. „Určuje je ale samotná skupina pro dobro skupiny samotné, nikoliv pro dobro vlastníka. A že se najdou lidé, kteří důvěru zneužijí? To se samozřejmě občas stane. Proč však perzekuovat 99 procent lidí, kteří jsou slušní a chtějí pracovat?“ ptá se Martin Černohorský.

Zaujal vás jeho koncept svobody v práci? Poslechněte si záznam celého rozhovoru s Martinem Černohorským, který mimo jiné učí firemní kulturu a přednáší, jak ideálně vést pracovní týmy i jednotlivce.

Záznam celého rozhovoru s Martinem Černohorským a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout také v iRadiu.

autor: als
Spustit audio