Takhle vypadá cesta k úspěchu! Gabriela Gunčíková patří k favoritkám Eurovision Song Contest

25. duben 2016

Člověk na sobě musí neustále pracovat a vydávat ze sebe nové věci. Takhle vidí cestu k úspěchu zpěvačka Gabriela Gunčíková. V roce 2011 odcestovala do USA, poznala, co znamená americký showbyznys, a nyní se chystá na soutěž Eurovision Song Contest ve Stockholmu.

Od dětství toužila být profesionální zpěvačkou, vystupovala s kapelou na zábavách, ale pak se hned vracela domů, žádná party. Pak se v 17 letech přihlásila do soutěže SuperStar, která nastartovala její kariéru – začala získávat opravdové zkušenosti.

„Umělci a zpěváci dostanou šanci se zviditelnit,“ potvrzuje s tím, že někteří lidé mají štěstí na producentský tím, a díky tomu se odrazí dál, na další level. Podobně jako ona. Stále ale připomíná, že nikdy nic nepřichází samo, naopak – úspěchu vždy musela jít naproti.

Přiznává také, že rockovým stylem nikdy nežila, vytvářela si spíše vlastní životní styl a pečovala o hlasivky. Důležité pro ni vždy bylo nenechat se rozhodit lidmi kolem. „Umělec chce pochvalu, a když podá nějaký výkon, tak se stává, že pochvala nepřijde – už třeba to dokáže rozhodit,“ popisuje.

Na Eurovision Song Contest vystoupí s písní I Stand, kterou ve Švédsku napsali tři skladatelé. Píseň se jí hned zalíbila, všimla si jejího potenciálu, přesto chtěla změnit aranžmá s orchestrem. „Písničku jsme překopali od základů, vyšel z toho krásný produkt, který nesmírně ráda poslouchám a zpívám,“ pochvaluje si.


V roce 2011 se probojovala do superfinále soutěže Česko Slovenská SuperStar. V anketě Český slavík 2011 se stala Objevem roku. Vydala dvě alba: Dvojí tvář a Celkem jiná. V roce 2013 odcestovala do Spojených států, kde se stala tváří Ken Tamplin Vocal Academy.

Pokud s písničkou na Eurovizi uspěje a postoupí do finále, tak držte palce – 14. května se rozhodne! Podle kritiků patří Gabriela Gunčíková mezi favority. „Je to skvělé. Jenom to potvrdit,“ usmívá se.

Audio záznam rozhovoru, ve kterém se dozvíte mnoho dalšího, si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio