Televizní pořady se s mým životem propojují, přiznává kreativní producentka ČT Alena Müllerová

GEN, Čtyři v tom, Manželské etudy, Život je ples, Třináctá komnata... To je jen stručný výčet pořadů České televize, za kterými stojí kreativní producentka Alena Müllerová. Během dvacetiletého působení v České televizi nastřádala velké množství zážitků a informací a sama přiznává, že ji překvapuje, jakou mají pořady životnost. „S mým životem se to propojuje,“ říká.

Diváci se mohou těšit na dvanáctidílný seriál Trapný padesátky, který ČT vysílá na konci srpna. „V padesáti letech člověk přehodnocuje život, když chcete být svobodní a ještě něco dokázat, tak se nesmíte bát,“ nastiňuje téma seriálu.

Mezi další připravované věci patři film o týraných mužích, který navazuje na pořad o týraných ženách. „Je to velmi těžké téma, překvapilo nás, že se přihlásilo kolem 80 mužů, podařilo se vybrat pět mužů, kteří byli agresivně napadáni ženami,“ podotýká.

Jako kreativní producentka dává dohromady k pořadům lidi, skládá týmy, pomáhá, aby projekt vznikl, sleduje střih a ve finále vše schválí a dává do vysílání. Někdy také sama témata vymýšlí, nebo čeká, co nabídkou tvůrci a autoři. Určitou roli také hraje poptávka v televizi.

Inspiraci hledá i v zahraničí, často pracuje i na koprodukčních projektech, například nyní připravují s francouzsko-německou televizí ARTE portrét Tomáše Bati, s Helenou Třeštíkovou zase portrét Miloše Formana.

„Baví mne propojovat lidi, umím jim naslouchat, důležitá je také psychologická stránka, abych dostala z autora to nejlepší,“ uzavírá.

Záznam celého rozhovoru si poslechněte kliknutím na odkaz v tomto článku.

autoři: špo , prh
Spustit audio