Tomáš Klus o albu Proměnamě: Psaní je spíš pocitová záležitost

27. březen 2014

„Nechci se odstěhovat do lesa a jíst bobule,“ tvrdí Tomáš Klus, když mluví o své cestě ke štěstí. Populární písničkář ve vysílání Hosta Radiožurnálu navíc představil své nové album s názvem Proměnamě. A mluvil také o koncertu k uctění památky Karla Kryla.

„Chci najít rovnováhu,“ nastiňuje svůj recept na štěstí s tím, že začal být ras na třídění odpadu, i když uznává, že jde o hru bez jasných výsledků. Nějak se však začít musí. „Zemi potěší pozornost. Zastavit se proto, že někde kvete strom, nic nestojí,“ uvádí příklad.

„Hodně jsem exhiboval,“ přiznává vzápětí s tím, že v poslední době se naučil najít rovnováhu. „Využívám mozek k vyluštění křížovek a psaní je spíš pocitová záležitost,“ popisuje a dodává, že vlastně ani netuší, odkud jeho inspirace vlastně chodí.

Čtěte také

I na nové desce se podle svých slov vyhýbá extrémům. „Smutný text a smutná melodie? To by bylo špatně,“ zamýšlí se. Rozplakávání fanynek na koncertech nemá v plánu. „Nemám tendenci s lidmi manipulovat. Mám rád spontaneitu,“ prozrazuje.

Jaký má vztah k ženám? Jaké písně zazpívá na koncertu k uctění památky Karla Kryla? A proč o sobě tvrdí, že věří v Boha? I to jste mohli slyšet mezi 10. a 11. hodinou na Radiožurnálu.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio