Tomáš Klus: Štěstí se neschovává v médiích, ale u mě

23. listopad 2012

V pátek byl hostem Radiožurnálu písničkář Tomáš Klus. Jak vnímá rozdíl mezi sportem a showbyznysem? Jak vybírá hosty svých koncertů? A jak se vlastně liší Tomáš Klus prezentovaný v médiích od skutečného Tomáše Kluse? I na to se ptal moderátor Jan Pokorný po 10. hodině.

„Zlenivěl jsem,“ připouští Tomáš Klus v úvodu rozhovoru s tím, že se proto považuje spíš za bývalého sportovce. Sport má však podle něj oproti showbyznysu řadu výhod. „Sport je velká dřina, ale člověk si může být jistý, že hodnocení, na kterém je závislý, je 100% objektivní,“ uvažuje s tím, že v showbyznysu člověk sice také tvrdě pracuje, ale v hodnocení hraje roli veřejné mínění.

„V médiích vybujelo alter ego Tomáše Kluse. Mám pocit, že je mě všude moc,“ přiznává. „Píší o mně lidé, kteří mě neznají a dotváří si mě podle toho, jakého by mě chtěli mít,“ nastiňuje a zdůrazňuje, že štěstí se neschovává v médiích, ale v něm samém.

Jan Pokorný se známého písničkáře ptal také na koncerty, během nichž vystoupila celá řada hostů. „Vyzvali jsem autory písní, aby nám posílali nahrávky,“ popisuje Tomáš Klus. Potvrdilo se mu prý, že v Česku je hodně talentovaných lidí.

Tomáš Klus srovnal sport a showbyznys

„Je tu však také spousta věcí, jež brání změně hudební scény. Talentovaní lidé se obvykle pohybují ve skupinách, které považují hudbu pro masy za zradu žánru,“ uvažuje. Takovým muzikantům radí, aby si uvědomili, že jsou odpovědní jen sami za sebe. „Pokud chtějí hrát lidem, nesmějí poslouchat nikoho jiného, jen sebe,“ zdůrazňuje.

Proč se Tomáš Klus inspiruje mimo jiné také Karlem Gottem? Jak se snaží získat nadhled v době, kdy je pod drobnohledem veřejnosti? A proč nepřijal roli v seriálu? I to se dozvíte při poslechu audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Tomášem Klusem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio