Tomáš Řepka

15. únor 2012

Jak si bývalý lídr fotbalové Sparty zvyká v týmu Českých Budějovic? A je pravda, že od některých svých spoluhráčů vyžadoval vykání? I na to se moderátor Tomáš Pancíř ptal fotbalisty Tomáše Řepky, který byl ve středu hostem Radiožurnálu.

„V létě jsem měl různé nabídky, ale netušil jsem, jestli budu s fotbalem končit, nebo mě čeká pokračování ve Spartě. Proto jsem váhal a propásl přestupové období,“ popisuje Tomáš Řepka okolnosti, za nichž přestoupil ze Sparty Praha do SK Dynamo České Budějovice. „Koketoval jsem i s Příbramí, ale nakonec vyhrál českobudějovický tým,“ shrnuje s tím, že se mu na jihu Čech líbí.

„Beru to jako zkušenost. České Budějovice jsou šance k pokračování kariéry. Jsem za to rád,“ vysvětluje. „České Budějovice jsou malé, ale úžasné. Líbí se tu mé přítelkyni a bydlí tu moje máma, která se sem vdala,“ vyjmenovává klady nového působení.

Tomáš Řepka proslul takzvanými blikanci, jak své chování na hřišti označil. „Ani nevím, jak mě ten název napadl, ale jednoduše jsem neměl název pro své úlety,“ vzpomíná. K minulosti se prý nevrací, ale některé věci by dnes udělal jinak. „Choval bych se asi jinak,“ přiznává.

Dnes má rád, když narazí na hráče, kteří se ho snaží vyprovokovat. „Souboje jsou pak ostřejší, zajímavější. Musím se víc soustředit a myslím, že podobné střety jsou zajímavé i pro diváky,“ domnívá se.

Jak se liší postavení italských a anglických fotbalistů od postavení jejich českých kolegů? Jak Tomáš Řepka popisuje návrat do Česka? Co je třeba změnit, aby Česká republika nebyla fotbalovým pravěkem? I to si můžete poslechnout při poslechu audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Tomášem Řepkou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio