Tonda Blaník byl orodovat za Miloše v New Yorku. „Můžete si tam točit, co chcete,“ říká Marek Daniel

4. září 2017

Tonda Blaník se prochází s mobilem v ruce po newyorských ulicích – potřebuje dostat Miloše Zemana do Bílého domu, chce se setkat s Donaldem Trumpem. Tak o tom vypráví další série oblíbeného satirického seriálu Kancelář Blaník. A jak vypadalo natáčení na rušných newyorských ulicích?

„Když nebudete mít kameru na stativu a nebudete v parku, tak můžete točit, co chcete,“ říká herec Marek Daniel s tím, že pouze jednou je policajt vykázal na druhou stranu ulice.

Pět sérií s Tondou Blaníkem znamená skoro 42 milionů diváků všech epizod – nad tím herec neskrývá radost, i třeba kvůli tomu, že v začátcích původně mysleli, že dodělají první sérii, ale netušili, že se to potáhne čtyři roky.

Pro Newyorčany není tak fascinující se dívat na nějaké voly, kteří pobíhají s kamerou a něco točej.

A nyní by se rádi dostali dál, snad do delšího formátu, jak ale sám říká, záběr seriálu funguje ve zkratce, tak se ještě uvidí. Možná se nakonec vrátí k další, v pořadí šesté sérii.

Marek Daniel ale není jenom Tonda Blaník, uvidíme ho třeba v pohádce Marka Najbrta Čertí brko, kde hraje měšťana Látala, který skončí v pekle. „Čertí brko je o tom, jak dobro vyhraje nad zlem,“ usmívá se s tím, že premiéra by měla být v listopadu příštího roku, zda dva roky pohádku uvidíme v televizi na Vánoce.

autoři: lvb , prh