Úspěšný kadeřník o módních trendech: Vytvořte si vlastní styl. Zaujme víc než „stádovitost“

25. říjen 2015

Když chodil na střední školu, chtěl se věnovat psychologii, kterou nakonec vystudoval. Dnes se Robert Starý věnuje účesům a jako kadeřník slaví úspěchy i na zahraničním poli.

Roberta Starého vždy zajímala lidská psychika, v současné době využívá své znalosti psychologie v kadeřnickém salonu. „Snažím se pozorovat člověka už od prvního momentu,“ popisuje postoj k zákazníkům s tím, že tak může vysledovat rozpoložení daného člověka, jeho sebevědomí nebo i to, jakou má dotyčný o sobě představu.

„Psychologie mi pomáhá pochopit, jestli si můžu dovolit extravaganci, prostříhané vlasy nebo ostřejší linie,“ vysvětluje v rozhovoru s moderátorkou Patricií Strouhalovou. Ne každý totiž podle jeho zkušeností snese například některé barevné tóny, které jsou na první pohled vidět. Proto radí: „Noste to, v čem se cítíte dobře.“

Každý by si podle Roberta Starého měl vytvořit vlastní styl. „Pokud ho budete umět nosit, můžete sami určovat trendy,“ domnívá se tento kadeřník, který se netají svou nelibostí ke „stádovitosti“. „Mám rád přirozenost, která je praktická a pomáhá vyzařování člověka,“ dodává.

Zajímá vás víc? Audio záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio