Václav Liška a Michal Kulka: Tour de France na koloběžce? To dáme!

12. červen 2013

To se takhle sejdou čtyři Češi, Fin a Nizozemec… Ne, nejde o žádnou variaci na známé vtipy. To jsme jen vyjmenovali předjezdce letošní Tour de France – a ne jen tak ledajaké předjezdce. Celou trasu slavného závodu chtějí ujet na koloběžkách.

V roce 2013 se známý cyklistický závod Tour de France pojede posté v historii. Poprvé v dějinách se však na jeho trasu vydají i borci na koloběžkách, včetně Václava Lišky a Michala Kulky, kteří byli ve středu hosty Lucie Výborné. Před sebou mají neuvěřitelných 3360 kilometrů.

„Cyklisté ujedou jednu etapu závodu za čtyři, maximálně šest hodin. To nám bude nejdelší etapa trvat až 17 hodin,“ upozorňují. Přesto se toho, že by je snad cyklisté, kteří na startu každé etapy stanou o den později, nakonec dohnali, rozhodně nebojí. „Očekáváme je až 21. července na Champs-Elysées,“ usmívá se Václav Liška.

Oba mladí muži zkrátka hýří optimismem. To jejich okolí je prý k celému závodu na koloběžkách výrazně skeptičtější. „Všichni nám říkají, že to nemůžeme dát. A to je výzva!“ shodují se.

Michal Kulka a Václav Liška se sami na sebe dívají na naši webkameru

Nápad odjet trasu Tour de France na koloběžkách zní na první poslech jako zajímavá recese. Je to však přece jen o něco víc. Věděli jste třeba, že existuje česká koloběžková liga a na koloběžkách se závodí i na mistrovství světa? A proč se oba sportovci domnívají, že jízda na koloběžce je tělu ještě prospěšnější než jízda na kole? I o tom Lucie Výborná se svými hosty mluvila.

Záznam celého rozhovoru s Václavem Liškou, Michalem Kulkou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout také v iRadiu.

autor: als
Spustit audio