VIDEO: Pavel Nedvěd ve spotu omládl na 21 let. „Nejenom fotbalista, ale i fantastický herec“

10. červen 2015

Příští týden začíná fotbalové ME hráčů do 21 let v České republice – doposud zřejmě největší akce v naší fotbalové historii. Organizační tým se na událost připravoval tři roky. Předseda organizačního výboru mistrovství Petr Fousek připouští, že starostí je nad hlavu a pár věcí zbývá dokončit, ale vyložené obavy nemá.

V pátek přicestovali do Česka první emisaři UEFA. Ti mají na starosti inspekci stadionů, tréninková hřiště, hotely, připravenost mistrovství a jednotlivé sekce organizačního výboru. „Dennodenní dohled UEFA nás zatíží nejvíce,“ říká.

Při první kandidatuře na ME do 21 let vyhrál Izrael, napodruhé to ale vyšlo. A co vše taková kandidatura obsahuje? „Jde o tlustou knihu, kde je vše o zemi, fotbale, stadionech, hotelech, dopravě, logistice, zdravotním pojištění a milion dalších věcí, které s akcí souvisejí,“ vysvětluje.

Čtěte také

Ambasadorem ME se stal bývalý fotbalista Pavel Nedvěd. Ten také vystoupil v propagačním spotu, ve kterém omládne na 21 let, aby se propašoval do výběru reprezentační jednadvacítky. „Nejenom, že se s myšlenou ztotožnil, ale aktivní byl i při natáčení. Je to fantastický fotbalista, ale i fantastický herec,“ podotýká.

Na Moravu se chystá tisíce fotbalových fanoušků – Dánů, Švédů a dalších, kteří budou mít k dispozici fanzóny v Uherském Hradišti a Olomouci. „Jde o výbornou příležitost pro menší města, kde je lepší organizace. Praha má obrovskou specifickou nabídku, “ podotýká.

Ceny lístků na dostupné hranici

Čeští fotbalisté budou mít v základní skupině v zádech třikrát vyprodaný stadion, velký zájem je ale i o závěrečnou fázi šampionátu. A jaká mají lvíčata šance? „Anglie, Německo, Česká republika – to jsou herně i podle kvality kádru největší favorité,“ míní.

Petr Fousek byl hostem moderátorky Lucie Výborné

Podotýká také, že cílem bylo prodat co nejvíce vstupenek, a proto byly ceny nasazeny na velmi dostupnou hranici. „Dnes máme ve 12 utkání z 15 prodáno 95 %. Děláme také něco proto ty tři méně atraktivní utkání,“ vysvětluje.

A co udělat pro to, aby Česko zvládlo pořádat velké Euro? „První předpoklad je mít stadiony. Myšlenka národního stadionu má mnoho kritiků, ale já osobně jsem jeho zastáncem, minimálně s kapacitou 35 tisíc lidí,“ říká s tím, že s takovým stadionem bychom byli k pořádání Eura sice blíže, ale stačit to nakonec nebude.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio