Žádné ploty a VIP zóny – jde o pohodový festival. Manželé Trojanovi zvou na Slavonice Fest

24. červenec 2015

Lenka Nová, Stromboli, Tatabojs, Vohnouti, Mig 21, Plastic People of The Universe – taková je hudební nabídka druhého ročníku Slavonice Fest, který organizují manželé Ondřej a Barbara Trojanovi. A protože se jedná i o filmový festival, tak se diváci mohou těšit i na pestrý výběr domácích i zahraničních filmů.

Původně rodinný festival se organizačně rozrostl a má kolem sebe celý tým profesionálůJsme sice začínající festival, ale lidí pro nás pracuje dost,“ říká Ondřej a Barbara s úsměvem dodává: „Doplňujeme se, občas se pohádáme do krve.“

Slavonice Fest, který začíná 6. srpna, nabízí to nejlepší z léta filmů a hudby. „Je to takový pohodový, letní a lehce punkový festival v tom smyslu, aby se lidé cítili fajn,“ vysvětluje Ondřej. Do Slavonic se vydávají i známe osobnosti a celebrity nikoliv kvůli tomu, že by pro ně zamluvili hotel, ale protože sami chtějí přijet. „Nejsou tam žádné ploty, VIP zóny, bulvární novináři,“ potvrzuje Barbara.

Čtěte také

Organizátoři vybírají hudební program tak, aby uspokojili starší i mladou generaci. Koncerty se budou odehrávat v hudební stodole, pro větší kapely je připravena stage pro dva tisíce lidí.


Festival je něco trvalého, kde můžeme promítat filmy, chodit na koncerty, scházet se

A filmoví fanoušci si mohou vybírat z celé řady sekcí filmů – český film, světový film, sekce rakouských filmů, speciální výběr filmů Jaroslava Róny, sekce produkce HBO a Cinemaxu. Z tuzemských filmů se bude promítat například undergroundový film Odborný dohled nad východem slunce s Vratislavem Brabence nebo letošní hity karlovarského festivalu Domácí péče nebo Kobry a užovky.

Speciální nabídkou pak jsou studentské filmy. „Dali jsme prostor studentům, protože mládí má zelenou,“ nastiňuje Ondřej s tím, že půjde o dva bloky studentských filmů, ze kterých se bude vyhlašovat nejlepší snímek.

Slavonice Fest 2014

A protože ve Slavonicích nejde jen o film a hudbu, celý festival odstartuje vernisáž, pro kterou se podařilo pronajmout kostelíček. Pro rodiny s dětmi je také připraven dětský doprovodný program – to nejlepší z večerníčků nebo výtvarné dílny.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio