Zpěvačka Lenny vydává nové album: V češtině texty nepíši, ten moment ještě nepřišel

16. září 2016

Zpočátku se bála toho, jak její nové album Hearts přijmou lidi, protože si dovolila obsáhnout veškeré žánry, které ji baví a jsou jí blízké. „Riskovala jsem, že to bude určitý mišmaš, ale nakonec se to docela povedlo,“ říká v rozhovoru s moderátorem Janem Pokorným.

Přiznává také, že se ráda jednou nohou drží v undergroundu, je jí blízký, vyhledává také žánry jako blues, rock, stejně tak nemá problém zahrát baladu s pianem. Lidé přirovnávají její hlas ke zpěvačce Jenis Joplin, což je pro ni obrovská pocta.

Nedávno uzavřela školní etapu ve Velké Británii, opustila svůj studentský byt, přiznává ale, že jednou by se tam ráda vrátila. Napsala také seminární práci na téma ženy v pop music. „Když začínal pop music, tak to ženy měly těžší,“ podotýká. Ale má obrovský respekt k oběma pohlavím a od mužů se neustále něco učí.

Na albu je bonus Hladina – stojí si za tím, že tam má být, jde o featuring, který dělala se známým raperem, dobře si jí zpíval, má ho ráda. A pro obálku alba si vybrala italského grafika, kterého si pochvaluje – udělal celý design.

Texty v češtině nepíše, ale nediví se, že se lidé ptají. „Nejsem si jistá, jestli jim můžu nabídnout jak kvalitní, tak srdcový text v češtině, přijde mi, že to moc neumím,“ vysvětluje s tím, že velmi ráda psala básničky a povídky v češtině, ale texty jsou jiná disciplína. „Nebráním se tomu, ale ten moment ještě nepřišel,“ dodává.

Velmi ráda vzpomíná na koncertování v kavárnách v Londýně – majitel jedné z nich je velký fanoušek muziky a vyhledává nové talenty. „Londýn je specifický, vždy jsem dostala příležitost hrát někde jinde. Mám na to krásné vzpomínky, chtěla bych se tam vrátit a absolvovat to znova,“ říká.

Audio záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio