Glosa Pavla Maurera

V Bulharsku chutná šopský salát jinak. Dávají do něj čubricu, připomíná Pavel Maurer

Prázdniny jsou tady, takže mnozí cestujeme za hranice všedních dnů. Pokud míříte do Bulharska, vězte, že jeho gastronomii ovlivnilo sousední velké Turecko a Řecko. Nicméně kdybyste se zeptali Bulhara, odkud pochází jakákoli jejich specialita, určitě...

O pořadu

Glosa Pavla Maurera

Čas vysílání: sobota–neděle 12:10  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 
Pavel Maurer každou sobotu a neděli po 12. hodině vyzývá: Nejezte blbě! - Foto: Tomáš Novák

Pavel Maurer každou sobotu a neděli po 12. hodině vyzývá: Nejezte blbě!Foto: Tomáš Novák

Nejezte blbě! Víkendové kulinářské glosy známého gastronauta.

Každou sobotu a neděli krátce po 12. hodině vysílá Radiožurnál glosu Pavla Maurera, propagátora dobrého jídla a kvalitního stravování doma i v restauracích. Ve svých glosách se zamýšlí nad úrovní gastronomie v Česku. 

Zajímá vás, jaké jsou zvyklosti v dávání spropitného, jak poznat dobrou restauraci, co to je kvalitní kuchyně a kvalitní servis, ale třeba i jak chutnají exotická jídla a z čeho se má dělat dobrá marmeláda? Také tyto i mnoho dalších otázek souvisejících s dobrým jídlem a pitím dostávají v glosách Pavla Maurera prostor. 

Historie:
Glosy Pavla Maurera se jako součást Víkendového Poledního Radiožurnálu začaly vysílat na konci února roku 2013. 

Autor:  Alžběta Švarcová  (als)
Pořad: Glosa Pavla Maurera  |  Stanice: ČRo Radiožurnál
Čas vysílání: sobota–neděle 12:10  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace