Máte rádi kuriózní restaurace? V jednom londýnském podniku můžete jíst úplně nazí

26. červen 2016
Glosa Pavla Maurera

Nahá restaurace. Tak to je název pro místo, kde můžete zažít gastronomický zážitek bez oblečení. Lidé, kteří se chtějí najíst nazí, mají takovou možnost v Londýně. Co na to říká Pavel Maurer?

Nedávno byla otevřena nová kuriózní restaurace, která se od ostatních odlišuje tím, že tam můžete jíst úplně nazí. Celý kulinární svět je touto výjimečností oslněn, stejně jako byl před časem okouzlen jednou restaurací, kde mají na jídelním lístku delikatesy z různých zvířecích penisů, počínaje slonem přes koně až po nějakého křečka.

Pak se také hodně psalo o restaurantech umístěných pod mořem nebo v korunách stromů. No, proti gustu… Já jen že ten zmíněný Nahý restaurant získal okamžitě tisíce rezervací od zájemců z celého světa,

Tak si jen tiše přemýšlím: O co jim vlastně? Touží po výjimečném jídlu, nebo je spíše zajímá, jak vypadá jejich kamarádka bez podprsenky? A taky si nejspíš chtějí užít polonahou obsluhu, a možná se oni sami se chtějí trochu předvést, jak jim to sluší, když na sobě nemají vůbec nic.

Čtěte také

Mne by hlavně zajímalo, zdalipak i kuchaři v této turistické restauraci vaří tak říkajíc naostro, aby drželi partu. Protože dříve nebo později z pánve vystříkne v každé kuchyni trocha hořícího oleje, a to by mohlo být bez zástěry na některých obnažených partiích dosti bolestivé.

Svléknou vás sakumprásk donaha

A tak si přemýšlím, co mají vlastně na jídelním lístku? Nabízejí veganské a vegetariánské menu. Ale je to opravdu důležité? Oni tvrdí, že je to krásné jíst bez zábran, bez mobilů, bez oděvu – a takhle natur, že si to člověk víc užije. Ale já, kdyby vedle u stolu seděla třeba Sophie Lorenová zamlada nebo Naomi Campbell, tak tedy nevím, jestli bych si dokázal patřičně užít svůj talíř s artičoky.

A také jsem si vzpomněl, že jsem ve své kulinářské praxi zažil spíše oblékání, třeba v restauraci Per Se v New Yorku se mne u vchodu zeptali, jakou mám velikost, a pak slečna otevřela skříň, vybrala sako, pomohla mi do něj, a následně mi bylo povoleno vstoupit do třímichelinského království jedné z nejlepších amerických restaurací.

gentleman

Nebo loni v Madridu jsem se sice už trochu připravil a přišel jsem v saku, ale to nestačilo – oni mi se shovívavým výrazem nabídli širokou škálu poměrně nudných kravat, a pak mne jednou z nich trochu přiškrtili. Teprve potom jsem směl dovnitř do podniku, kam občas prý chodí jíst i královská rodina.

V Londýně u nudistů vám nenabídnou sako ani kravatu, naopak – svléknou vás sakumprásk donaha. A na tomhle jednoduchém úletu si vytvořili světovou proslulost. Ovšem, co se týče kvality jejich pokrmů, to vám neprozradím, já tam nebyl.

Protože já mám při večeři na sobě raději kalhoty, co kdyby mi upadl do klína třeba kus španělského ptáčka nebo nějaký horký brambor.

autor: Pavel Maurer
Spustit audio