Chodkyně Anežka Drahotová si na sukně nepotrpí. „Džínů mám asi 10,“ přiznává

20. červenec 2016

Aby sportovec mohl závodit a k tomu podávat špičkové výkony, musí se také dost hlídat ve stravě. U mnoha žen to ale může vést k neřízenému hubnutí hraničícímu s anorexií.

Potíže s poruchou příjmu potravy měla například lyžařka Eva Vrabcová Nývltová, která se nakonec vydá do olympijského Ria jako maratonkyně. I Anežka Drahotová se s velmi štíhlou postavou vyrovnává po svém.

Jsou hovory, které začnou vlastně nevinně. Lehce, na klasické ženské téma, s čímž má chlap někdy potíž, ale pořád se s tím vyrovná. Třeba jako ty, kdy s ženou probírá nezvyklý módní trend a ta na sebe předtím prozradí, že má jen jednu sukni.

„Mám jednu zimní sukni, tu už mám tři roky. V létě nosím často kraťasy nebo šaty spíše než sukni,“ říká. „Mam asi 10 džínů. Když jedu na velkou soutěž, tak jsem většinou hodně hubená a mám dříny určité velikosti,“ vysvětlujete.

Rozhovor s Anežkou Drahotovou probíhal v nezávodním období. Byla v lázních, skoro se nehýbala, dopřávala klid zraněné noze.

I mimozávodní hmotnost Anežky Drahotové nedá na indexu BMI ani 20. Ryze tabulkově má tedy podváhu. Na druhou stranu o tom všem ví a hlídá se. „Samozřejmě ve vrcholovém sportu je to tabu téma,“ říká chodkyně Anežka Drahotová. Při své postavě má překvapivého koníčka, jednou z jejích velkých zálib je vaření.

autor: kyk
Spustit audio