Ester Ledecká má další cenu. Pomohla jí vysoká škola

15. květen 2017

Ester Ledecká získala do své sbírky další trofej. Snowboardová mistryně světa a vítězka Světového poháru převzala v italském Bormiu Cenu Mattea Baumgartena. Tu už jedenadvacet let dostává každoročně úspěšný lyžař nebo snowboardista, který zároveň studuje vysokou školu.

Cenu udělují manželé Baumgartenovi, a to na počest svého tragicky zesnulého syna Mattea, který také závodil i studoval. V minulosti ji dostaly třeba pozdější olympijská vítězka Tina Mazeová nebo mistryně světa Ilka Štuhecová.

„Je moc fajn, že si mě všimli i v zahraničí,” usmívá Ester Ledecká. „Velmi si vážím toho, že dnes mohu stát na místě, kde už stálo tolik sportovců přede mnou.”

Ocenění získala jako výraz uznání za to, jak dobře dokáže sportovat a zároveň studovat vysokou školu. „Zatím to docela sviští,” neskrývá studentka pražské Vysoké školy finanční a správní a čerstvě také laureátka Ceny Mattea Baumgartena Ester Ledecká.

Ledecká je úspěšná česká snowboardistka a lyžařka. Na snowboardu se dvakrát stala mistryní světa v alpských discplínách a dvakrát také vyhrála Světový pohár, na lyžích se prokousává mezi elitu, zatím skončila v závodě Světového poháru nejlépe na 13. místě.

Sledujte s námi cestu Ester Ledecké na olympijské hry v Pchjongčchangu! V projektu Olympijský rok.

autoři: als , jsu
Spustit audio