Evu Samkovou nezastaví před olympijskými hrami ani problémy s ramenem. Operace musí počkat

7. listopad 2017

Rakouský ledovec Pitztal zasypal v předešlých dnech až metr sněhu, což trochu zkomplikovalo trénink Evy Samkové na únorové olympijské hry v Jižní Koreji. Šampionka z her v Soči musela v Tyrolsku zvolit posilovnu v nedalekém Imstu jako náhradní plán.

Ani další česká medailové naděje pro olympijské hry v Jižní Koreji Eva Samková nemá ideální přípravu. Poslední dva týdny musela elitní světová snowboardkrosařka odpočívat.

Samková teď počítá navzpírané kilogramy místo toho, aby se proháněla ve snowboardkrosové trati v nejvýš položeném rakouském zimním středisku. Dopoledne sice zvládla pár jízd, ale jen rekreačních, a tak jí pak čekalo hledání otevřené posilovny v údolí - což se nakonec povedlo.

„Udělala jsem dnes asi čtyři jízdy. Bylo úžasně, prašan po prsa,“ rozplývá se Samková. „Trénovali jsme spíš na obědě," doplňuje Evu Samkovou její trenér Marek Jelínek s tím, že by po pondělním odpočinkovém ježdění měla dnes být snowboardkrosová trať připravená.


České snowboardistce se dlouhodobé problémy s hypermobilními klouby nevyhnou ani v přípravě na olympijské hry. Na operaci s levým ramenem byla před rokem a půl, to pravé přijde na řadu možná na jaře.

Olympijská šampionka se ale na svahu bude muset trochu krotit stejně jako v posilovně. Před čtrnácti dny si vykloubila na soustředění v italském Stelviu rameno. „Vypadlo mi víc než normálně,“ přiznává.

„Na pravé se čeká až bude stejně v prčicích a pak se odoperuje. Na operaci teď naštěstí nejdu, nestihlo by se to do olympiády,“
vysvětluje symbolicky v posilovně v rakouském Imstu jedna z tváří projektu Radiožurnálu Olympijský rok.

autoři: jam , jaw
Spustit audio