Jednou bych chtěla otevřít vlastní kavárnu s domácími dobrotami, plánuje Lucie Šafářová

27. červenec 2016

Občas slýcháme, že je všechno špatné pro něco dobré, a něco takového si mohla říkat i jedna z tváří projektu Radiožurnálu Lucie Šafářová. Česká tenistka zažila v Olympijském roce dlouhé období bez sportování, ale zase je teď lépe připravená na život po kariéře.

Během měsíců, kdy bojovala s komplikovanou nemocí a jejími následky, na svou budoucnost často myslela. V osmadvaceti nebo devětadvaceti letech profesionální tenista běžně nepřemýšlí o životě po kariéře. V kolotoči tréninků a turnajů na to ani nemá moc času, ale když je delší dobu zraněný či nemocný, je to najednou něco jiného.

Lucie Šafářová se probírá vlastními nápady a přemýšlí, který z nich by opravdu mohla zrealizovat. Určitě ví, že chce dostudovat, a také sní o vlastní kavárně. „Nedělám si iluze, že bych hned byla schopná otevřít kavárnu, spíš se tak probírám možnostmi. Když se v tom oboru člověk nevypracoval, tak není jednoduché jen tak do toho skočit,“ říká Lucie Šafářová.

Chtěla by tam jednou mít dobrou kávu, čaje a různé domácí dobroty – sama třeba miluje štrůdl nebo sestřinu vánočku. Že má kavárny ráda, poznáte třeba také z fotografií české tenistky. Fanouškům často posílá vzkazy provoněné kávou, čajem a místními specialitami.

Během olympijského roku Lucie Šafářová postupně upravuje stravu. Po zdravotních problémech zkouší i bezlepkovou dietu a vzdává se některých dobrot. Ale ne svého snu. Kavárny podle sestry Veroniky miluje – Lucka je podle ní hostitelka a kávu si spojuje s chvilkami pohody.

Zatím není jasné, kdy a kde takovou kavárnu Lucie Šafářová otevře, pro českou tenistku je ale důležité, že může mít i mimosportovní plány a že je i díky složitému období bez sportování připravená na život po kariéře.

autoři: jpa , jpr
Spustit audio