Jsem z toho špatná, říká na adresu svých anonymních ctitelů na sociálních sítích Simona Baumrtová

14. červenec 2016

Mladí, krásní a neklidní – spojení tří slov, pod které by se většina lidí ve 24 letech s nadšením podepsala. Ne ale tak ti, kteří poznali i tvrdou a odvrácenou tvář popularity a pro svůj atraktivní zevnějšek jsou neustálým terčem anonymních ctitelů. Své o tom ví i česká plavkyně Simona Baumrtová, kterou podobné problémy provázely i během její přípravy na letošní olympijské hry.

Na letošní Velikonoce se mohla Simona schovat před hladovými a žíznivými koledníky do bazénu, před skokany na lyžích ji zase s nadsázkou řečeno ochrání její přítel a fyzioterapeut skokanské reprezentace Kryštof Kuba.

Ne vždy je to ale v tomto směru pro plaveckou mistryni Evropy podobně veselo. Pevné plavecké tělo, dlouhé blond vlasy a modré oči tvoří dohromady takovou kombinaci, ze které už se mnohým zatočila hlava. Bohužel nezůstalo jen u toho.

„Nejhorší to bylo asi před Londýnem a po něm. Teď řeším dva lidi, kteří mi píšou fakt hodně a mám už sto chutí je nahlásit,“ přiznává svoji ne zrovna veselou nesportovní realitu chomutovská blondýnka. Olympijskými hrami v Londýně totiž zdaleka nic neskončilo.

Loni byla vyhlášena v hlasování serveru jednoho českého deníku nejkrásnější českou sportovkyní, porazila nejen beachvolejbalovou dvojici Sluková-Kolocová, ale i biatlonistku Gabrielu Soukalovou, dnes už Koukalovou. Upřímné radosti z toho ale moc ve skutečnosti nebylo.

Popularita a úspěchy Simony zasahují částečně i mezi její nejbližší. Své o tom ví mladší bratr Simony Ondřej, který byl se Simonou poměřován doslova na každém kroku. „Občas to bylo těžké, ale už se to zlepšuje,“ přiznává Ondřej Baumrt, že oproti reakcím okolí rozhodně není jeho sestra tak imunní jako on.

Čtěte také

Na vrcholných plaveckých akcích se tak Simona například preventivně naprosto sociálním sítím vyhýbá. „Někdo vás uhání strašně dlouho, až je to otravné. Někdy si říkám, že by bylo lepší vůbec neplavat a být normální člověk, který chodí do školy a má normální život,“ skryje hořký úsměv desátá plavkyně z posledních olympijských her v Londýně.

autor: mij
Spustit audio