Lukáš Krpálek byl velmi živý a byl namočený v každé klukovině, vzpomíná ředitel jeho základní školy

30. červenec 2016

Už za pár dní bude Lukáš Krpálek bojovat v Riu o olympijskou medaili. V seriálu Olympijský rok jsme vám už přiblížili, jak se nejlepší český judista připravuje i jak odpočívá. V dnešním díle vás vezmeme do jeho dětských let. Navštívíme totiž školu, ve které si Lukáš Krpálek odbýval základní školní docházku.

Lukáš Krpálek chodil v letech 1997 až 2006 na základní školu v ulici Evžena Rošického 2 v Jihlavě. Tam si na něho stále pamatují a váží si ho – v aule se jeho velká fotografie nachází hned vedle snímků dalších absolventů školy, kteří se dali na fotbal.

A jaký byl Lukáš žák? „Nebyl nijakým způsobem výrazný, jeho výsledky byly spíše průměrné,“ říká ředitel školy František Novotný, který si na něho pamatuje. „Jeho sportovní talent byl ale už v době školní docházky nadprůměrný.“

Novnotný vypráví, že Lukáš Krpálek byl namočený v každé klukovině, ale nebylo to míněno špatně nebo zle. Na rozdíl od některých jiných žáků se vždycky, když něco provedl, k tomu postavil čelem a přiznal se.

„Byl to velmi živý kluk, ale nebyl zlý, co se týká jeho charakteru,“ pokračuje ředitel. Říká, že bude určitě s kolegy sledovat Lukášovy zápasy na olympiádě v Riu a budou mu držet palce.

autoři: pka , jpr
Spustit audio