Nesmát se, nežvýkat, natočit se… Lukáš Krpálek kromě tréninků zvládá i focení

27. červenec 2016

Už jste určitě slyšeli, že práce fotomodelek je velice náročná a těžká. Co když se ale do jejich role dostane špičkový sportovec? Přečtěte si, jak úlohu modela zvládá judista Lukáš Krpálek, kterého jsme sledovali v rámci projektu Radiožurnálu Olympijský rok.

Nesmát se, nežvýkat, malinko s nosem dolů, otočit z boku, hlavou na mě, hodně se usmějte! To jsou některé z pokynů, které slyší Lukáš Krpálek během focení s fotografkou Markétou Navrátilovou, která o něm říká, že pózovat umí.

Lukáš byl vyfocený na olympijskou akreditaci a pak ho čekalo další pózování před objektivem – jako všechny české medailové naděje pro Rio. Následoval tedy přesun do dalšího ateliéru, který tvoří obrovská místnost bez omítek, která vypadá jako rozestavěný dům.

Tady už na Lukáše čeká Jan Malý ml., fotograf českého olympijského týmu. „Každý sportovec má mít unikátní fotku, která by za něj měla vypovídat a neměla by to být nucená póza,“ vysvětluje Lukášovi Krpálkovi Malý.

Tak převléct do kimona a může se začít s focením. Pokyny jsou velmi podobné těm od Markéty Navrátilové a Lukáše rozesmál požadavek, aby nasadil výraz, který měl, když se dozvěděl, že bude otcem.

Lukáš Krpálek by se jako model určitě uživil a jeho vysportované tělo by bylo fotografy velmi žádané. K tomu, aby jeho fotky byly perfektní, by ale potřeboval jednu rekvizitu – olympijskou medaili, o kterou se popere už 11. srpna.

autoři: pka , jpr
Spustit audio