Nevěřila jsem, jak je fleret těžký, říká přítelkyně Alexandra Choupenitche

7. červenec 2016

Příprava na olympijské hry, to není zrovna ideální období pro soukromý život sportovců. Zvlášť u těch, co musejí hodně času trávit mimo domov, tak jako šermíř Alexander Choupenitch, kterého vám tento týden představujeme v projektu Radiožurnálu Olympijský rok.

S přítelkyní Pavlínou se během něj viděl minimálně – třeba při podzimním tréninkovém pobytu v Livornu oba dělily nekonečné vody Středozemního moře. Alexander přiznal, že se mu stýská.

Na druhou stranu už jsou ale docela zvyklí na to, že se vídají málo. Jeho přítelkyně Pavlína byla v té době na Erasmu. „Čtyři nebo pět měsíců v životě nejsou nic. Když to člověk porovná s tím, že žije průměrně 80 let, tak když se čtyři měsíce neuvidíme, tak to není zas takový problém,“ říká Alexander Choupenitch.

Vzácná chvíle pro tenhle studentsko-šermířský pár nastala třeba po návratu Alexandra Choupenitche z turnaje v Havaně, kde v březnu získal jistotu účasti na olympijských hrách v Riu. Přítelkyně Pavlína za ním přijela na natáčení šermířského videa do Plzně.

Alexander by si rád dal s přítelkyní skutečný šermířský souboj. Když spolu šermovali poprvé, tak jí to spíše učil. „Bylo to super si to zkusit, protože jsem to poznala ze stránky šermíře. Třeba jsem vůbec nevěřila, jak těžký ten fleret je. Myslela jsem, že to je lehoučké a že si tam tím tak jako fidlají,“ říká Alexandrova přítelkyně Pavlína se smíchem. Ve skutečném souboji by jí Alex dovolil získat alespoň jeden bod.

autoři: has , jkb
Spustit audio