Olympijský rok Josefa Dostála vyvrcholil dvěma medailemi. Co ho čeká v roce 2017?

27. prosinec 2016

Na olympijských hrách v brazilském Riu usedl rychlostní kanoista Josef Dostál do dvou lodí. S partou dalších tří závodníků na čtyřkajaku vybojoval bronz a ještě předtím se předvedl v singlkajaku. A tam přišla první medaile – stříbrná.

Reportér František Kuna závod komentoval přímo z Ria a také s Josefem Dostálem natáčel jeho přípravu v rámci cyklu Radiožurnálu Olympijský rok. Jak si Dostál užíval zisk hned dvou medailí?

„Užíval si to velmi, byť už poměrně brzy po závodě z něho šlo cítit takové drobné zklamání z toho, že nedosáhl na zlatou medaili,“ komentuje František Kuna. Španělský závodník se v kanoistické terminologii „svezl na Dostálově vlně“ a ten skončil na druhém místě. Druhý skončil i v anketě Sportovec roku.

V roce 2017 čeká Josefa Dostála mimo jiné domácí mistrovství světa, což by mohla být motivace nejen pro něho, ale i pro všechny ostatní české závodníky. Františku Kunovi ale řekl, že je mu vlastně jedno, že závod bude doma, protože před sebou uvidí jen takový dlouhý tunel, na jehož konci bude cíl, kde bude chtít být první.

„Čeká ho možná i rozhodování, jestli se bude věnovat jenom singlkajaku, nebo zůstane také ve čtyřkajaku, nebo třeba ještě v deblkajaku. I to je varianta pro Josefa Dostála. Ale ještě je velmi brzy na to, abychom se dozvěděli, jak bude závodit v roce 2017,“ uzavírá reportér František Kuna.

autoři: pst , fk , jpr
Spustit audio