Olympijští diplomaté se projedou i na osmiveslici. V Praze ale budou mluvit o dopingu

Čas pro sportovní diplomacii, ale také očekávaný proslov předsedy Mezinárodního olympijského výboru Thomase Bacha i na téma ruského dopingu. V Praze oficiálně začal kongres ANOC – setkání národních olympijských výborů. Do hlavního města dorazilo přes třináct set lidí.

Setkání národních olympijských výborů oficiálně zahájili bývalý krasobruslař Tomáš Verner a tenistka Andrea Hlaváčková. „Většinou nervozita je, když o něco hezkého jde,“ přiznává tenistka, a Tomáš Verner se přidává.

„Já jsem byl nervózní nejenom proto, že mi to napsali do scénáře – cvrká tady neuvěřitelné množství lidí, zázemí funguje,“ říká s úsměvem.

Zástupci jednotlivých národních olympijských výborů mají nejen možnost pro sportovní diplomacii, ale i pro trochu jiné vyžití. „V pátek ráno jdeme ve tři čtvrtě na sedm na trénink na vodu na osmiveslici,“ popsuje Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

Je ale také nasnadě, že se od předsedy Mezinárodního olympijského výboru Thomase Bacha čeká i pár slov na téma ruský doping.

autor: fk
Spustit audio