Osamění a pochyby. I takový byl Olympijský rok Simony Baumrtové

17. červenec 2016

Kdyby se daly dohromady všechny slzy, které vyplakala v olympijské přípravě na závody v Riu de Janeiru Simona Baumrtová, mohla by v nich možná tato česká plavkyně absolvovat i nějaký ten závod. Její nejen sportovní, ale i právě osobní život, jsme mapovali celý rok v našem časosběrném dokumentu, který vám v rámci projektu Olympijský rok, právě nyní nabízíme.

Je čtvrt na tři ráno, jsme na letišti v Kazani, míříme přes Petrohrad do Prahy z mistrovství světa. „Fyzicky i psychicky jsem trochu zklamaná, jak to tady probíhalo. Občas mne rozveselit je trochu těžké,“ popisuje.

Plavkyně Simona Baumrotová, 24 let, mistryně Evropy, medailistka z mistrovství světa. Žena chytrá, ambiciózní, krásná, cílevědomá a neustále usměvavá. Žena, co přeceňuje své neúspěchy, hledá své sebevědomí, kamarádství a jistoty.

Osamění i pochyby. I takový byl Olympijský rok Simony Baumrotové. Přesně rok před olympijským startem Simony Baumrtové v Riu de Janeiru, mistrovství světa 2015 v Kazani. První velké zklamání, po medailové éře přišla doba půstu.

Celý dokument si můžete poslechnout v audiozáznamu zde.

autor: mij
Spustit audio