Přijďte si pro autogramy českých olympijských hvězd do Českého rozhlasu

23. srpen 2017

Ve středu 23. srpna se můžete setkat se čtveřicí sportovců Olympijského roku. Od 16 hodin se budou fanouškům podepisovat ve foyer budovy Českého rozhlasu na Vinohradské trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení Martina Sáblíková, mistryně světa ve snowboardingu Ester Ledecká, bronzový olympijský medailista v super-G Jan Hudec a paralympionik Patrik Hetmer.

Kromě této čtveřice reportéři Radiožurnálu mapují přípravy na hry v Pchjongčchangu. Obdobně jako při prvním ročníku Olympijského roku, kdy sledovali cestu sportovců do Ria 2016, dají v časosběrných seriálech nahlédnout do zákulisí příprav na olympijské hry a představí sportovní osobnosti z jiného úhlu pohledu.


Autogramiáda hvězd olympijského roku
kde: foyer Českého rozhlasu, Vinohradská 12, Praha 2
kdy: 23. 8. 2017 od 16 do 18 hodin

Pojítkem všech příběhů, které právě vznikají, je nejen cesta na zimní hry ale nově také speciální logo Olympijského roku, do kterého se prolínají stopy všech zúčastněných sportovců. Toto logo se objevuje i na speciálních červenobílých šátcích, které sportovce provázejí a budou provázet až do olympijských her a po nich se budou společně s dalšími předměty dražit ve prospěch nadačního fondu Světluška a České olympijské nadace.

Olympijský rok - Zanechat stopu

„Jsem rád, že tentokrát nebude Olympijský rok jenom bavit posluchače Radiožurnálu, ale i pomáhat. Kromě šátků půjdou do dražby i další věci sportovců spojené s olympijskou sezonou,“ řekl Ondřej Suchan, šéfredaktor Radiožurnálu.


Budu ho poctivě nosit, pořádně ho propotím a pak budu doufat, že se vydraží za co nejvíc peněz.biatlonistka Gabriela Koukalová

Projekt Olympijský rok, při jehož prvním ročníku redaktoři Českého rozhlasu sledovali cestu sportovců do Ria 2016, mapuje ve druhém ročníku přípravy dalších osmi Čechů: vedle biatlonistky Gabriely Koukalové jsou to snowboardistky Ester Ledecká a Eva Samková, rychlobruslařka Martina Sáblíková, hokejový trenér Josef Jandač, sjezdař Jan Hudec, skokan na lyžích Roman Koudelka a paralympionik Patrik Hetmer, který vyniká v alpském lyžování.

Reportéři s nimi tráví celý rok před zimními olympijskými hrami a prostřednictvím časosběrných seriálů přinášejí pohled do zákulisí jejich tréninku. Projekt dokumentuje také fotograf Herbert Slavík.

autor: ČRo
Spustit audio