Ráda jezdím rychle. Jela jsem i 290 kilometrů za hodinu, říká Lucie Šafářová

29. červenec 2016

Tenisté tráví dost velkou část roku na cestách, a tak se snaží jízdou zároveň i nabírat psychické síly. Pojďte se svézt s tváří našeho projektu Olympijský rok Lucií Šafářovou!

Velkou část Olympijského roku Lucie Šafářová promarodí, ale i tak nalétá a najezdí během několika měsíců desetitisíce kilometrů. My jedeme na podzim jen po Praze, autem, ve kterém sedává česká tenistka také velmi často.

„Autem po Česku jezdím, hlavně mezi Brnem a Prostějovem, občas do Prahy nebo do Vídně na letiště. Autem jezdím docela ráda, když to nejsou velké dálky,“ říká Lucie a přiznává, že má ráda rychlou jízdu, takže se za volantem musí krotit.

Proto se jí líbí na turnaji ve Stuttgartu, kde může jezdit s Porsche. Její rekordní rychlost za volantem je 290 kilometrů za hodinu. V autě raději jezdí s někým, aby si mohla popovídat a cesta rychleji utekla, ale stopaře nebere, protože má strach.

„Ráda jezdím i vlakem, protože si člověk může třeba přečíst knížku, nebo létám letadlem, kde si čtu a udělám si tam takovou svou pohodičku,“ říká Lucie a dodává, že si dělá i výpisky, nebo si sepisuje různé nápady a plány do budoucna.

Lucii Šafářové se vrací nemoc v komplikovanější podobě, a tak celkem dlouho nemůže vůbec sportovat. Učí se trpělivosti a zkouší třeba i kurz jógy.

autoři: jpa , jpr
Spustit audio